Μπουτάκια κοτόπουλου στη γάστρα με σταφίδες και πετιμέζι

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

100g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό (κομμένο σε λεπτές φέτες)
8 μπουτάκια κοτόπουλο
2κ.γ. κανέλα τριμμένη
1κ.γ. κόλιανδρο ολόκληρο
αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες
πιπέρι μαύρο τριμμένο
70g πετιμέζι
300g οίνος λευκός
100g σταφίδες ξανθιές
100g σταφίδες μαύρες Ζακύνθο
100g φυστίκι Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Βήμα 1: Ετοιμάστε το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα μπουτάκια, τα μπαχαρικά, αλάτι ,πιπέρι και σοτάρετε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές

Βήμα 2: Προσθέτετε το πετιμέζι και ανακατεύετε μέχρι να αγκαλιάσει όλα τα μπουτάκια. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Μεταφέρετε τα μπουτάκια με όλα τα υγρά σε μια γάστρα. Ρίχνετε το φυστίκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε.

Βήμα 3: Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4: Σερβίρετε με ρύζι ή  με πατάτες τηγανητές.

Δείτε επίσης

keik-karotou

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Θα γίνει αμέσως το αγαπημένο σας κέικ!

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!