Άτομα:2, Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:50 λεπτά, Κόστος:5 €
ΥΛΙΚΑ :
2 χοιρινές μπριζόλες
20 ρώγες σταφύλι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο μπαλσάμικο ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα για να τυλίξουμε εκεί μέσα τις μπριζόλες μας.
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε την κάθε μία σε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το μπαλσάμικο και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω στα σταφύλια.
Στο τέλος ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα σαν φάκελο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 50 λεπτά.
Χρειαστήκαμε: 1 κούπα ρύζι για πιλάφι και 3 κούπες βραστό νερό, 1 κουταλιά μαργαρίνη, 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου.
Για να το φτιάξουμε: πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη (αν θέλετε να το αρωματίσετε κάντε το τώρα με λίγο κρασί ή ζωμό κοτόπουλου). Αφού στεγνώσει από τα υγρά, προσθέτουμε το βραστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (κάτω του μετρίου) και το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι για 20 λεπτά.
Έτσι θα έχετε υπέροχο σπυρωτό πιλάφι!