Μύδια αχνιστά με άνηθο και ούζο

Άτομα: 2-3, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 10’, Κόστος: 4 €

ΥΛΙΚΑ :
½ κιλό μύδια
1 κουταλιά της σούπας άλειμμα σκόρδου (ή 2-3 σκελίδες σκόδρο)
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σφηνάκι ούζο
Λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το κέλυφος των μυδιών και τα τρίβουμε με ένα βουρτσάκι για να φύγουν όλες οι βρομιές. Τα ανοίγουμε με ένα μαχαίρι και τραβάμε την τρίχα τους.

Βάζουμε τα μύδια σε μία κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να αχνιστούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 3-5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ούζο και τον άνηθο και συνεχίζουμε το βρασμό για ακόμη 3 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μύδια ζεστά, στύβουμε επιπλέον λεμόνι αν θέλουμε και απολαμβάνουμε το ουζάκι μας!

Δείτε επίσης

gemista-piperies

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο φούρνο

Τα γεμιστά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό του Έλληνα!

σαλάτα ρεβύθια με ψάρι

Σαλάτα με ρεβίθια και μαριναρισμένο ψάρι

Φέρνουμε τα ρεβίθια στο καλοκαίρι και τα φτιάχνουμε κρύα ή ζεστή σαλάτα!