Μυδομακαρονάδα με σκορδοπίπερο και λευκό κρασί

Άτομα: 2-3, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος: 10’, Κόστος: 7 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό μύδια
1 ξηρό κρεμμύδι
2 ντομάτες
Λίγη ρίγανη
Λίγο κουρκουμά
Σκορδοπίπερο
Αλάτι
Μαιντανό
100 ml λευκό κρασί
250 γρ ζυμαρικά
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το κέλυφος των μυδιών τρίβοντας τα με ένα βουρτσάκι για να φύγουν όλες οι βρωμιές. Τα ανοίγουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι και τραβάμε την τρίχα τους.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το σοτάρουμε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, τη ρίγανη, τον κουρκουμά, το αλάτι και το σκορδοπίπερο. Τέλος ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και αλάτι ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν στο μισό χρόνο που γράφει στη συσκευασία. Με μία κουτάλα ζυμαρικών παίρνουμε τα μισοβρασμένα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τα καθαρισμένα μύδια και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 3-5 λεπτά.

Αφού είναι έτοιμα, αφαιρούμε όσο μύδια δεν άνοιξαν (δεν πρέπει να τα φάμε) και σερβίρουμε την υπέροχη μυδομακαρονάδα μας!

Δείτε επίσης

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!