maffins-marmelada

Muffins (μάφινς) με γιαούρτι και γέμιση μαρμελάδας

Κομμάτια: 20-25, Χρ. προετοιμασίας: 20′, Χρ. ψησίματος: 20′, Κόστος: 4€

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
220 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (το οποίο έχουμε κοσκινίσει) και το μπέικιν πάουντερ.

Στο μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Ύστερα ρίχνουμε τα αυγά και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και τέλος το ξύσμα του πορτοκαλιού. Όταν ομογενοποιήθει το μίγμα, μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Σε χάρτινες θήκες για muffins ρίχνουμε λίγο από το μίγμα του κέικ. Ύστερα ρίχνουμε μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα της αρεσκείας μας (εμείς χρησιμοποιήσαμε μαρμελάδα φράουλα- ούζο). Καλύπτουμε τη μαρμελάδα ρίχνοντας λίγο ακόμα μίγμα του κέικ.

Ψήνουμε τα muffins σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′ περίπου. Είναι έτοιμα όταν η επιφάνειά τους έχει πάρει ένα ωραίο χρώμα!

Δείτε επίσης

ntolmadakia-elies-piperies-yolenis

Ντολμαδάκια με ελιές, πιπεριές και μπαχαρικά

Κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας, σε έναν πιο πικάντικο τόνο!

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!