Κομμάτια: 20-25, Χρόνος προετοιμασίας: 20’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 15 €
ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη:
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
350 ml. γάλα αριάνι
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι αλάτι
Λίγο πιπέρι
Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
350 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση:
300 γρ τυρί κρέμα Philadelphia
200 γρ καπνιστός σολομός
Χυμός από ½ λεμόνι
Ξύσμα από ½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε με τη σειρά τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αριάνι και αναμιγνύουμε το μίγμα με το σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γραβιέρα, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τέλος το αλεύρι.
Συνεχίζουμε να αναμιγνύουμε το μίγμα απαλά με ένα κουτάλι. Θα έχουμε ένα αρκετά πυχτό χυλό.
Μέσα σε μία φόρμα με θήκες για κεκάκια (μάφινς) βάζουμε τα ιδικά χαρτάκια ψησίματος και ρίνουμε μέσα λίγο από το μίγμα στο κάθε ένα, περίπου 1 κουτάλι της σούπας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούνρο στους 170 0C για περίπου 15-20 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε το πάνω μέρος τους, από το ύψος του χαρτιού ψησίματος. Γεμίζουμε με τη γέμιση (περίπου 2 κουταλιές του γλυκού) και τοποθετούμε από πάνω το κομμάτι που κόψαμε. Προσθέτουμε και ένα επιπλέον κομμάτι σολωμού για να δώσουμε καλύτερη εμφάνιση στη γέμιση.