Άτομα:8, Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
40 αμπελόφυλλα
100g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
¼κ.γ. πιπέρι καυτερό καγιέν
αλάτι
½κ.γ. κόλιανδρο ολόκληρο (σπασμένο)
½κ.γ. κανέλλα σκόνη
½κ.γ. μπαχάρι σκόνη
200g ρύζι καστανό
250g λευκός oίνος
500g ζωμό λαχανικών
3 πιπεριές Φλωρίνης
100g ελιές Καλαμών ροδέλλα (ψιλοκομμένες)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2κ.σ. δυόσμος
2κ.σ. μαϊντανός
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
5 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Bήμα 1: Ετοιμάστε την ομελέτα. Βάλτε τον καρβουμά σε ένα τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει το λίπος του.
Bήμα 2: Προσθέστε το ελαιόλαδο και αφήστε για 1 λεπτό να ζεσταθεί και προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ντοματίνια και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαραθούν.
Bήμα 3: Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε με ένα σύρμα.
Bήμα 4: Ρίξτε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και αφήστε για 2-3 λεπτά την ομελέτα να ψηθεί και να πάρει χρώμα από κάτω. Γυρίστε την με τη βοήθεια ενός πιάτου και κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Bήμα 5: Βάλτε την ομελέτα σε ένα πιάτο και σερβίρετε.