ntomatosoupa-ruzi

Ντοματόσουπα με ρύζι

Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 5’ , Χρόνος ψησίματος : 35’ , Κόστος: 5 €

ΥΛΙΚΑ :
1 ξερό κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 ντομάτες ώριμες (750ml φρέσκος χυμός ντομάτας)
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ για σούπες
4 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό
Για το σερβίρισμα: κατίκι Δομοκού, θυμάρι, ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολτοποιούμε το ξερό κρεμμύδι και από τα φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το λευκό μέρος και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο για να σοταριστούν για 1 λεπτό.

Πολτοποιούμε και τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα για να βράσουν μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Πλένουμε καλά το ρύζι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα προσθέτοντας το ζεστό νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τη ντοματόσουπα να βράζει για περίπου 20 λεπτά.

Σερβίρουμε τη ντοματόσουπα ζεστή σε μπολ σούπας ή βαθύ πιάτο προσθέτοντας κατίκι Δομοκού, θυμάρι και ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης

συνταγή-τυρόπιτες-για-foodtrails

Αφράτες και νόστιμες τυρόπιτες με απλά υλικά

Υλικά για περίπου 25 τυρόπιτες 250 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 500 γρ αλεύρι …

Πασχαλινά γλυκά κουλουράκια

Περίπου 45 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος, ψήσιμο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. …