omeleta-fournou-me-patata

Ομελέτα φούρνου με πατάτες

Άτομα: 8, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 20-30’ , Κόστος: 5 €

ΥΛΙΚΑ :
3 πατάτες
6 αυγά
100 γρ. φέτα
1 ξερό κρεμμύδι (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τις τριμμένες πατάτες και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά, τη φέτα θρυμματισμένη, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τις πατάτες ως βάση και περιχύνουμε με τα αυγά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20-30 λεπτά.

Από πάνω μπορούμε να βάλουμε σοταρισμένα κρεμμύδια, τριμμένη φέτα και φρέσκο δυόσμο.

Δείτε επίσης

salata-marouli-me-xera-suka-kai-stafuli

Σαλάτα μαρούλι με ξερά σύκα και κόκκινα σταφύλια

Η αρχαίοι Έλληνες είχαν τα ξερά σύκα στην καθημερινή τους διατροφή!

salata-me-loukaniko

Σαλάτα αγγουροντομάτα με ψητό λουκάνικο σε ψωμί

Αυτή η σαλάτα είναι ιδανικός μπυρομεζές!