omeleta-laxanika

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα

Άτομα: 1, Χρόνος προετοιμασίας: 20′, Χρόνος ψησίματος: 25′, Κόστος: 2,50€

ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
50 γρ. φέτα
100 γρ. μανιτάρια
½ πιπεριά
½ κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

Πλένουμε καλά την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Πλένουμε καλά και τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.

Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε ώσπου να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά μας (περίπου 5′). Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν τα υλικά.

Στο μεταξύ εμείς συνεχίζουμε την προετοιμασία. Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Με το χέρι μας σπάμε τη φέτα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια, τη ρίχνουμε μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε και τα υλικά που έχουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ και το τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε την ομελέτα 25′ περίπου, δηλαδή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει.

 

Δείτε επίσης

pougakia-tou-boskou

Πουγκάκια του βοσκού

Όλη η φύση σε ένα πουγκί!

soufle-spanaki

Σουφλέ σπανάκι με φέτα

Ώρα για να φτιάξουμε το σπανάκι μας ένα ελαφρύ σουφλέ!