Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά, Κόστος: 1,50€
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα αλεύρι
2 κουτάλια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 χτυπημένο αυγό
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κούπα γάλα
Βούτυρο για το τηγάνι (όσο χρειαστεί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ύστερα, προσθέτουμε το γάλα, το χτυπημένο αυγό και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να έχουμε μικρούς σβόλους.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαφρά και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι (του ελληνικού καφέ) μίγμα. Ψήνουμε την τηγανίτα περίπου 3′ κι από τις δυο πλευρές.