Παπαρδέλες φούρνου με λαχταριστή λευκή σάλτσα μανιταριών.

Άτομα:5-6, Χρόνος προετοιμασίας: 30΄, Χρόνος ψησίματος: 30’, Κόστος: 15 €

ΥΛΙΚΑ :
500 γρ παπαρδέλεςulika-gia-papardeles
ελαιόλαδο
500 γρ μανιτάρια λευκά «agaricus»
600 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ γραβιέρα
4 αυγά
Αλάτι
πιπέρι
10 φέτες μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε να βράσουν οι παπαρδέλες σε νερό με αλάτι,  στο μισό από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και μέσα στο τηγάνι βάζουμε χοντροκομμένο το μπέικον για να τσιγαριστεί. Όταν τελειώσουμε με το μπέικον το βάζουμε κι αυτό μέσα στο πυρέξ. Όταν μισο-γίνουν τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε κι αυτά μέσα στο πυρέξ.

Για να φτιάξουμε τη λευκή σάλτσα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη γραβιέρα, 5-6 κουταλιές από το ζουμί που έβρασαν τα μακαρόνια, το αλάτι και το πιπέρι.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα όλα τα υλικά που έχουμε βάλει στο πυρέξ και αναμιγνύουμε ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 15.

Δείτε επίσης

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!