patates-gemistes

Πατάτες γεμιστές με κρέμα τυριού και γαλοπούλα

Άτομα: 8, Χρόνος προετοιμασίας: 20’ , Χρόνος ψησίματος: 30’ , Κόστος: 5 €

ΥΛΙΚΑ :
6 – 7 πατάτες μεσαίου μεγέθους (να είναι όλες περίπου στο ίδιο μέγεθος)
1 πιπεριά
3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή καθαρίζουμε τι πατάτες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 – 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν (θέλουμε να είναι λίγο σκληρές).

Για να φτιάξουμε τη γέμιση για τις πατάτες, βάζουμε σε ένα μπολ την πιπεριά κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια, τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια, τη γραβιέρα τριμμένη, το γιαούρτι, την κρέμα τυριού, το αλάτι και το πιπέρι. Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια παίρνουμε τις πατάτες και με ένα κουτάλι αδειάζουμε μέρος από το εσωτερικό τους ώστε να σχηματιστεί μία φωλιά. Μέσα σε αυτή τη φωλιά βάζουμε τη γέμιση που ετοιμάσαμε.

Αλείφουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί με τη μαργαρίνη και αραδιάζουμε τις πατάτες. Ψήνουμε τις γεμιστές πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 30 λεπτά.

Δείτε επίσης

ntolmadakia-elies-piperies-yolenis

Ντολμαδάκια με ελιές, πιπεριές και μπαχαρικά

Κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας, σε έναν πιο πικάντικο τόνο!

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!