Πατάτες και καρότα στη λαδόκολλα με μυρωδικά και μπαχαρικά

Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος : 1,5 ώρα, Κόστος: 3,5 €

ΥΛΙΚΑ :
1.200 γρ πατάτες βιολογικής καλλιέργειας
10-12 καρότα βιολογικής καλλιέργειας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού θρούμπι
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρια κόλιανδρου
Χοντροτριμμένο πιπέρι
Χοντρό θαλασσινό αλάτι
100 ml λευκό κρασί
2-3 σκόρδα σπασμένα ολόκληρα
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αυτήν την συνταγή επιλέγουμε βιολογικά λαχανικά. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τα καρότα, τρίβοντάς τα με το βουρτσάκι των λαχανικών.

Χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, βάζουμε τα καρότα ολόκληρα και όλα μαζί σε ένα πυρέξ με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με όλα τα μυρωδικά: το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το θρούμπι, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το πιπέρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το κρασί και τα σκόρδα.

Τυλίγουμε καλά με την λαδόκολλα και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μαγειρεύουμε έτσι το ιδανικό συνοδευτικό για το ψητό κρέας ή για να τις απολαύσουμε σκέτες όπως είναι μελωμένες και μυρωδάτες!

Δείτε επίσης

Πασχαλινά γλυκά κουλουράκια

Περίπου 45 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος, ψήσιμο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. …

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!