Άτομα:6, Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
600g νεαρές πατάτες (baby)
4 κρεμμύδια κόκκινα (κομμένα στα 4)
4κ.σ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
300g αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
80g καπαρόφυλλα
150g αγγινάρα με πράσσο (κομμένη στα 4)
2 κρεμμύδια φρέσκα το (ψιλοκομμένo το πράσινο μέρος)
ανθό αλατιού
πιπέρι μαύρο τριμμένο
3κ.σ. μαϊντανός
3κ.σ. θυμάρι
3κ.σ. μουστάρδα με σπόρους
2κ.γ. πολτός σκόρδου
1 λεμόνι (χυμό)
100g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
2κ.σ. ξύδι
Βαθιά πιατέλα μεγάλη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μια απλή συνταγή, για να φτιάξετε μια ζεστή πατατοσαλάτα, πλούσια σε γεύσεις και αρώματα από την ελληνική φύση. Ιδανική σαν μεζές για τσίπουρο, αλλά και σαν συνοδευτικό για ψητό ψάρι.
Bήμα 1: Ετοιμάστε τις πατάτες. Βάλτε τις πατάτες σε βραστό αλατισμένο νερό και αφήστε τις να βράσουν για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνετε και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια κόψτε τις στα 4 και βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ.
Bήμα 2: Ετοιμάστε τα κρεμμύδια. Στρώστε τα κρεμμύδια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι, περιχύστε με τις 4κ.σ. ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και βάλτε τα στο μπολ με τις πατάτες.
Bήμα 3: Ετοιμάστε τον αρακά. Βάλτε τον αρακά σε βραστό αλατισμένο νερό και αφήστε τον να βράσει για 5 λεπτά. Σουρώνετε και τον βάζετε στο μπολ με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
Bήμα 4: Ετοιμάστε τη σάλτσα μουστάρδας. Βάλτε σε ένα μπολ τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη μουστάρδα, τον πολτό σκόρδου, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ελιξίριο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά. Κρατήστε την σάλτσα στην άκρη.
Bήμα 5: Ετοιμάστε τη σαλάτα. Προσθέστε μέσα στο μπολ με τις πατάτες τα καπαρόφυλλα, τις αγκινάρες, τα φρέσκα κρεμμύδια, περιχύστε με τη σάλτσα μουστάρδα και ανακατέψτε καλά, αλλά απαλά για να μην λιώσουν οι πατάτες.
Bήμα 6: Αδειάστε την ζεστή πατατοσαλάτα σε μια μεγάλη βαθιά πιατέλα και σερβίρετε.