patatosalata

Πατατοσαλάτα με σος γιαουρτιού

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Χρόνος βρασίματος: 20’, Κόστος: 4,00 €

ΥΛΙΚΑ :
5-6 μέτριες πατάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για τη σως:
Χυμός από 1 λεμόνι
3 κουταλιές του σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ίσα τετράγωνα κομμάτια (για να βράσουν στον ίδιο χρόνο). Τις βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά σε αλατισμένο νερό για περίπου 25 λεπτά. Όταν βράσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Για να φτιάξουμε τη σως για την πατατοσαλάτα μας, βάζουμε σε βαθύ ποτήρι (ή στο μούλτι) το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε με τη μηχανή του φραπέ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε μία σαλατιέρα, από πάνω ρίχνουμε κομμένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο τέλος περιχύνουμε με τη σως τη σαλάτα μας.

Δείτε επίσης

mosxari-sote-saltsa-petimezi-patates

Τρυφερό μοσχάρι σοτέ με γλυκόξινη σάλτσα

Ένα πιάτο με πολλά αρώματα και γλυκιά επίγευση!

giaourtaki-glukoxino

Γιαουρτάκι … γλυκόξινο! (με ζαχαρούχο γάλα και λεμόνι)

Το γιαουρτάκι μας ... αλλιώς!