pennes-saltsa-avokando

Πέννες με σάλτσα αβοκάντο

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 20΄, Κόστος: 6,5 €

ΥΛΙΚΑ :
400 γρ. ζυμαρικά πέννες
2 αβοκάντο ώριμα
2 ξερά κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας.

Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τα αβοκάντο καθαρισμένα, το χυμό λεμονιού και επιπλέον λίγο ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.

Ρίχνουμε τη σάλτσα αβοκάντο μέσα στο τηγάνι μαζί με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τις πένες με μία κουταλιά γιαούρτι.

Δείτε επίσης

gemista-piperies

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο φούρνο

Τα γεμιστά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό του Έλληνα!

σαλάτα ρεβύθια με ψάρι

Σαλάτα με ρεβίθια και μαριναρισμένο ψάρι

Φέρνουμε τα ρεβίθια στο καλοκαίρι και τα φτιάχνουμε κρύα ή ζεστή σαλάτα!