Πιλάφι με αποξηραμένα σύκα και ρόδι

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

3κ.σ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
2κ.γ πολτός σκόρδου
1κ.σ κύμινο ολόκληρο
1κ.γ μπαχάρι τριμμένο
100γρ. πιπεριές κόκκινες γλυκιές (ψιλοκομμένες)
300γρ. ρύζι Αμερικάνο
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
900γρ. ζωμό λαχανικών
500γρ. αποξηραμένα σύκα (ψιλοκομμένα)
300γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψητό (κομμένο σε λωρίδες)
1/4 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
1 ρόδι (σπόρους)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Advertisement

Ένα πικάντικο πιάτο που μπορεί να σταθεί και μόνο του ως κυρίως γεύμα. Το σύκο με τα μπαχαρικά και τη δροσιά του ροδιού είναι ένας απίστευτος συνδυασμός.

Βήμα 1: Ετοιμάστε το πιλάφι. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Ανακατεύετε και αφήνετετε να σοταριστούν μαζί για 3-4 λεπτά.

Βήμα 2: Προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε το ρύζι 3-4 λεπτά να σοταριστεί μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε το ζωμό και αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να πιεί τα περισσότερα υγρά του.

Βήμα 3: Προσθέστε τα σύκα, ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι να γίνει εντελώς και να πιεί όλα τα υγρά του.

Βήμα 4: Αδειάζετε το ρύζι να σε μια πιατέλα, διακοσμείτε με τις λωρίδες κοτόπουλου, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο  κόλιανδρο και το ρόδι και σερβίρετε

Δείτε επίσης

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!

mafins-philadelphia-tyri-solomo

Αλμυρά μάφινς με philadelphia και καπνιστό σολωμό

Τέλεια επιλογή για το πάρτυ ή για μια βραδιά με φίλους.