Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 30’ , Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά, Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
15 πιπεριές κέρατα
3 μελιτζάνες
5 ώριμες ντομάτες ή έτοιμη σπιτική σάλτσα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις πιπεριές, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για συνολικά ½ ώρα (ψήνουμε 15 λεπτά από την κάθε πλευρά). Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά σε ένα πιάτο σκεπασμένο (οι ατμοί από τις ζεστές πιπεριές θα μας βοηθήσουν για να τις καθαρίσουμε ευκολότερα). Τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και τις αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.
Τις μελιτζάνες τις τηγανίζουμε καθώς έτσι γίνονται πιο νόστιμες. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Παράλληλα πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε με μία πετσέτα. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζουμε. Μόλις γίνουν οι μελιτζάνες τις αφήνουμε παρέα μαζί με τις πιπεριές.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Αν έχετε έτοιμη σπιτική σάλτσα τότε χρησιμοποιείστε περίπου 500 ml. Εάν έχετε φρέσκες ντομάτες τότε τρίψτε τες στον τρίφτη και βάλτε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και μία πρέζα ζάχαρη.
Μόλις γίνει η σάλτσα προσθέστε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, αφήστε τες μέσα στην σάλτσα για περίπου 5 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά και σερβίρετε.
Για τους μερακλήδες, προτείνουμε να προσθέσετε μία καυτερή πιπεριά και στο τέλος να βάλετε στο πιάτο σας λίγη θρυμματισμένη φέτα.