Κομμάτια: 12, Χρόνος προετοιμασίας: 20′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 5,50€
ΥΛΙΚΑ
5 μεγάλα κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 λίτρο γάλα φρέσκο
200- 300 γρ. φέτα
4 αυγά
15 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες τους και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε ή το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα, συμπληρώνουμε όσο ελαιόλαδο θέλουμε και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαραθούν. Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το γάλα και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά 2-3 λεπτά ακόμα.
Ύστερα απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα προσπαθώντας να ανακατεύουμε ταυτόχρονα. Θέλουμε το μίγμα μας να μοιάζει με χυλό, οπότε σε περίπτωση που δεν έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να τα καταφέρουμε. Δεν παραλείπουμε όμως να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το μίγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντάς της με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και το μίγμα μας είναι έτοιμο. Το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στο φούρνο στους 250ºC για 1 ώρα περίπου.