turopitakia-turi-duosmo

Πιτάκια με κρέμα τυριών αρωματισμένη με δυόσμο (τυροπιτάκια)

Κομμάτια: 18, Χρ. προετοιμασίας: 1 ώρα, Χρ. ψησίματος: 15′, Κόστος: 6€

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη: 
1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ασπράδι αυγού – τον κρόκο τον κρατάμε στην άκρη για να αλείψουμε τα τυροπιτάκια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί για να έχουμε μια ζύμη σφιχτή)

Για την κρέμα τυριών: 
110 γρ. τυρί φέτα
70 γρ. ανθότυρο
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Μόλις ενωθούν τα υλικά, αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και να ζυμώνουμε. Όταν δούμε ότι η ζύμη μας είναι σφιχτή και μπορούμε να την πλάσουμε, σταματάμε το ζύμωμα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριών. Ρίχνουμε στο multi τη φέτα, το ανθότυρο και τον δυόσμο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας τόσο που να έχει πάχος 1 εκατοστό. Αν η ζύμη κολλάει στον πάγκο μας, πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι. Ύστερα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια τη ζύμη μας (διαμέτρου 10-11 εκατοστών). Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγη κρέμα τυριών και την τοποθετούμε στο κέντρο κάθε ζύμης. Κλείνουμε τη ζύμη σχηματίζοντας μισοφέγγαρα και πατώντας με τα δάχτυλά μας ή με ένα πιρούνι τις άκρες για να ενωθούν.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού, τον αραιώνουμε με 2 κουταλιές της σούπας νερό και με αυτό αλείφουμε τα τυροπιτάκια.

Ψήνουμε για 15′ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Σερβίρουμε αφού έχουν κρυώσει …

Δείτε επίσης

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!