ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη της πίτσας
500 γρ αλεύρι σκληρό
500 γρ αλεύρι ολική άλεσης
600 γρ χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
350 γρ σάλτσα ντομάτας σπιτική ή ετοιμη
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, τη μαγιά, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και στο τέλος το αλάτι και ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, σκεπασμένη με μία πετσέτα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Με αυτή την ποσότητα ζύμης, εμείς φτιάξαμε 5 διαφορετικές μικρές πίτσες, που η κάθε μία έβγαζε περίπου 4 κομμάτια!
Ψήνουμε την κάθε μία πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 25-30 λεπτά.
Στα υλικά αυτοσχεδιάσαμε και το ίδιο προτείνουμε και σε εσάς, να απολαύσετε τις δικές σας μοναδικές πίτσες με τα υλικά που έχετε στο ψυγείο σας. Για να πάρετε μερικές ιδέες θα σας πούμε πως φτιάξαμε τις δικές μας μικρές πίτσες!
Η 1η περιέχει: σάλτσα ντομάτας, κολοκυθάκια, δυόσμο, φρέσκο κρεμμύδι, ξηρό ανθότυρο και ντομάτα.
Η 2η περιέχει: σάλτσα ντομάτας, γραβιέρα Κρήτης, κρεμμύδια και ντομάτα.
Η 3η περιέχει: σάλτσα ντομάτας, ξηρό ανθότυρο, φύλλα ρόκας, ντομάτα και λάδι τρούφας.
Η 4η περιέχει: σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, κρεμμύδια και ντομάτα.
Η 5η περιέχει: 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, σπανάκι, μπλε τυρί και λάδι τρούφας.