Pizza με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπέικον

Κομμάτια: 8, Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 10 €

ΥΛΙΚΑ :

Για τη ζύμη της πίτσας

250 γρ αλεύρι σκληρό
250 γρ αλεύρι ολική άλεσης
2 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
10-13 ξερά κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Σάλτσα ντομάτας (ή φρέσκια σάλτσα σπιτική) –όσο επιθυμείτε!
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
6-8 φέτες μπέικον
50 γρ τυρό φέτα
50 γρ γραβιέρα
1 ντομάτα σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια τη μαγιά το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και στο τέλος το αλάτι και ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μία πετσέτα.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα ζάκχαρά τους και να καραμελώσουν. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύδι μπαλσάμικο για για να δώσουμε τη σχετική οξύτητα.

Σε ένα μεγάλο ταψί πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και απλώνουμε μέσα τη ζύμη. Από πάνω ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη. Πάνω από τη σάλτσα βάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τις φέτες μπέικον, τη φέτα και την γραβιέρα τριμμένα και συμπληρώνουμε από επάνω τις φέτες φρέσκια ντομάτας.

Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C για περίπου 1 ώρα. Αφού τη βγάλουμε από τον φούρνο τρίβουμε και λίγη φρέσκια ρίγανη!

Δείτε επίσης

laxanika-fournou-saltsa-turiou

Λαχανικά φούρνου με σάλτσα τυριού

Ένα φαγητό εύκολο, υγιεινό και καλοκαιρινό!

kotopoulo-liasti

Κοτόπουλο στο φούρνο με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Η λιαστή ντομάτα δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο!