Πίτσα με καβουρμά, μανιτάρια και παραδοσιακό κασέρι

Κομμάτια: 8, Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα, Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 10 €

ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη της πίτσας
250 γρ αλεύρι σκληρό
250 γρ αλεύρι ολική άλεσης
2 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
5 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
300 γρ καβουρμάς μοσχαρίσιος
250 γρ παραδοσιακό κασέρι
200 γρ μανιτάρια λευκά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
2 ντομάτες σε ψιλοκομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια τη μαγιά το χλιαρό νερό και στο τέλος το αλάτι και ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μία μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μία πετσέτα (για περίπου 30 λεπτά). Μόλις φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψί, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, βάζουμε μέσα την ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί.

Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη από πάνω βάζουμε σε κομμάτια τον καβουρμά, το κασέρι τριμμένο και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.

Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 50 λεπτά.

Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αρωματίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε την πίτσα με κρύα μπύρα!

Αγοράστε τα υλικά για την παραπάνω συνταγή, από το μεγαλύτερο online σούπερμάρκετ MAMASHOME!



Δείτε επίσης

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!