Άτομα: 8, Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα, Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 4 €
ΥΛΙΚΑ :
Για τη ζύμη της πίτσας
250 γρ. αλεύρι σκληρό
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
5 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
4 κρεμμύδια ξερά
Αλάτι χοντρό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι
150 γρ. τυρί φέτα
2 ντομάτες
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, τη μαγιά, το χλιαρό νερό και στο τέλος το αλάτι και ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μία πετσέτα (για περίπου 30 λεπτά).
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να μαλακώσουν.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο, βάζουμε μέσα τη ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί.
Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε με ένα κουτάλι τον πελτέ ντομάτας, από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια και τη φέτα τριμμένη. Τέλος, αραδιάζουμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες και αρωματίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε την πίτσα με κρεμμύδια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρετε την πίτσα και συνοδεύστε την με κρύα μπύρα!