its-pilaf

Πολίτικο ιτς πιλάφι

Άτομα: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 8 €

ΥΛΙΚΑ :
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι για πιλάφι
5 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό
700 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 κουταλιά σταφίδες ξανθές
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
Λίγη κανέλα
4 ξερά δαμάσκηνα
4 ξερά σύκα
Αλάτι
Πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό βράζουμε τα συκωτάκια σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά και κρατάμε το ζωμό.

Κόβουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το κουκουνάρι και το ρύζι.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, τις σταφίδες, το κύμινο, το μπαχάρι, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, τα σύκα και τα δαμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε περίπου για 20 λεπτά μέχρι να γίνει το πιλάφι.

Σερβίρουμε το ιτς πιλάφι σε μία πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Δείτε επίσης

kotsia-xoirina

Κότσι χοιρινό στη γάστρα

Τόσο νόστιμο που θα γίνει το αγαπημένο σας!

salata-finokio

Σαλάτα με φινόκιο, μήλο και σος με πετιμέζι

Αυτή η σαλάτα έχει πλούσια γεύση και άρωμα!