Τεμάχια: 14, Χρόνος προετοιμασίας: 30’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 13 €
ΥΛΙΚΑ :
2 πράσα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 λουκάνικο χωριάτικο (περίπου 500 γρ.)
Φύλλο κρούστας
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε.
Μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το κόβουμε οριζόντια ώστε να σχηματίσουμε 3 λωρίδες. Την κάθε λωρίδα φύλλου κρούστας τη διπλώνουμε στη μέση, βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Φτιάχνουμε περίπου 12-14 πουγκάκια, τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και από πάνω τα αλείφουμε με ένα πινέλο με το αυγό το οποίο το έχουμε χτυπήσει πρώτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά.