Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος : 30’, Κόστος : 5,5 €
Υλικά:
8 φέτες τσουρεκιού (300 γρ.) που μας έχει περισσέψει από το Πάσχα
250 ml κρέμα γάλακτος
100 ml φρέσκο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
1 λοβός βανίλιας (ή 2 βανίλιες σε σκόνη)
250 γρ. φρέσκες φράουλες
1 χούφτα καρύδια
125 γρ. κουβερτούρα
Φρέσκο βούτυρο για το πυρέξ
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό πυρέξ απλώνουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε όρθιες τις λεπτοκομμένες φέτες τσουρεκιού και ενδιάμεσα τις φράουλες κομμένες στα τέσσερα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μαζί την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Περιχύνουμε με το σοκολατένιο μίγμα τις φέτες τσουρεκιού και από πάνω βάζουμε τα καρύδια χοντροσπασμένα.
Αφήνουμε το πυρέξ με την πουτίγκα να “σταθεί” για περίπου 20 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά.