Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Κόστος : 5 €
ΥΛΙΚΑ :
1 μαρούλι
3-4 φρέσκα σύκα
½ φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
1 φέτα (περίπου 100 γρ.) κατσικίσια φέτα
Για τη σος
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το μαρούλι, το στραγγίζουμε από τα νερά του και το ψιλοκόβουμε μέσα σε μία σαλατιέρα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα σύκα κομμένα στα 4, τα καρύδια σπασμένα και τη φέτα σε μικρά κομμάτια.
Για τη σος μελιού: Σε ένα ποτήρι βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι,το αλάτι και το πιπέρι και αναμιγνύουμε με τη μηχανή του φραπέ, μέχρι να γίνει μία πηχτή σος.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε!