prasopita

Πίτα με πράσο (πρασόπιτα)

Άτομα: 16, Χρόνος προετοιμασίας: 30’, Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 8 €

ΥΛΙΚΑ :prasopita
Έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτες
5 μεγάλα πράσα
3 κρεμμύδια φρέσκα
300 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
200 γρ. μαργαρίνη
2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή, πλένουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια καλά και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Στη συνέχεια, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα πράσα και τα  κρεμμύδια, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και απλώνουμε ένα φύλλο. Βουτυρώνουμε το φύλλο καλά και απλώνουμε ακόμη ένα φύλλο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να βουτυρώσουμε 4 φύλλα για το κάτω μέρος.

Έπειτα ρίχνουμε τη γέμιση με τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, από πάνω ρίχνουμε τη φέτα θρυμματίζοντας τη με το χέρι και τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.

Συνεχίζουμε με τα φύλλα βουτυρώνοντας πάντα το κάθε ένα με το πινέλο μας καλά μέχρι να συμπληρωθούν ακόμη 4 φύλλα από πάνω.

Στο τέλος, βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο, κόβουμε ό,τι περισσεύει από γύρω και διπλώνουμε με τα χέρια μας τις άκρες.

Τέλος, χαράζουμε την πίτα μας για να σχηματιστούν τα κομμάτια και ψήνουμε την πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 50’ στους 180 °C.

Δείτε επίσης

salata-fakes-spanaki

Σαλάτα με φακές και σπανάκι

Μία σαλάτα που τρώγεται και ως καλοκαιρινό γεύμα.

gemista-piperies

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο φούρνο

Τα γεμιστά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό του Έλληνα!