Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 20’, Κόστος: 16 €
ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό ψάρια γλώσσες (βρίσκουμε κατεψυγμένες γλώσσες καθαρισμένες και χωρίς κόκκαλα)
5 πατάτες
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε τα ψάρια μας να ξεπαγώσουν.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το μισό από το χυμό λεμονιού, το νερό, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 1 ώρα.
Μέσα σε ένα ποτήρι φτιάχνουμε μία μαρινάδα για τα φιλέτα γλώσσας, βάζοντας τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τη μαρινάδα πάνω στα φιλέτα γλώσσας και συνεχίζουμε το ψήσιμο βάζοντάς τα πάνω από τις πατάτες για ακόμη 20 λεπτά περίπου, ώστε να ψηθούν και να γίνουν ζουμερά και τρυφερά.