Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 35’, Κόστος: 15 €
ΥΛΙΚΑ :
1 Ψάρι περίπου στα 800 γρ (φαγκρί)
½ λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
Αλάτι χοντρό
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι (συνήθως το καθαρίζει ο ιχθυοπώλης!). Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και μέσα βάζουμε το ψάρι. Στην αρχή, λαδώνουμε ψάρι και, στη συνέχεια, ρίχνουμε και από τις 2 πλευρές του ψαριού το χοντρό αλάτι, τη ρίγανη και το ξύσμα λεμονιού.
Τέλος, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά στους 180 °C.
Tip: Στην κοιλιά του ψαριού βάλτε ένα μικρό κλωνάρι φρέσκου δεντρολίβανου για να μειώσετε στην μυρωδιά του ψαριού.
Στα μαγαζιά που πουλούν μπαχαρικά μπορείτε να βρείτε μίγμα μπαχαρικών για ψάρι, που δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά στο ψάρι.