Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 19 €
ΥΛΙΚΑ :
2 ψάρια μπακαλιάρους (περίπου στα 800 γρ.)
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 ξερό κρεμμύδι
Χυμό από 1 λεμόνι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι (ή ολόκληρους κόκκους πιπεριού)
Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια (αν και συνήθως τα καθαρίζει ο ιχθυοπώλης μας!).
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ολόκληρα τα κλωνάρια του μαϊντανού και του άνηθου και το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και από πάνω βάζουμε τα ψάρια.
Σκεπάζουμε, μέχρι τη μέση των ψαριών, με νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Ο χρόνος βρασμού διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών που επιλέγουμε.