psita lachanika

Ψητά λαχανικά

Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 40’ , Κόστος: 2 €

ΥΛΙΚΑ :
1 μελιτζάνα
3 κολοκυθάκια
2 πιπεριές
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτιpsita lahanika Πιπέρι
Κρέμα μπαλσάμικου

Για την σος:
Γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Κόβουμε την μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες περίπου 1 εκ. και τις πιπεριές σε καρέ.

Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 40 λεπτά.

Για να φτιάξουμε την σος βάζουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, το μέλι και το κύμινο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για να σερβίρουμε τα ψητά λαχανικά ως πρώτο πιάτο, τα στήνουμε στο πιάτο μας με την σειρά βάζοντας πρώτα την μελιτζάνα, μετά το κολοκυθάκι και μετά την πιπεριά. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και γαρνίρουμε την κορυφή με ένα κουταλάκι από την σος γιαουρτιού και λίγες σταγόνες κρέμα μπαλσάμικου.

 

Δείτε επίσης

kotsia-xoirina

Κότσι χοιρινό στη γάστρα

Τόσο νόστιμο που θα γίνει το αγαπημένο σας!

salata-finokio

Σαλάτα με φινόκιο, μήλο και σος με πετιμέζι

Αυτή η σαλάτα έχει πλούσια γεύση και άρωμα!