pantzaria-psita-fournou

Σαλάτα με ψητά παντζάρια

Άτομα:2, Χρόνος προετοιμασίας:5’, Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες,  Κόστος: 3,00 €

ΥΛΙΚΑ :
6 παντζάρια
Αλάτι χοντρό
Δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξηρό)
Ελαιόλαδο
Λευκό ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα παντζάρια και τα βάζουμε ολόκληρα με τη φλούδα τους μέσα σε αλουμινόχαρτο. Κόβουμε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτο για να τυλίξουμε το κάθε παντζάρι χωριστά.

Πάνω από το κάθε παντζάρι πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, λίγο δεντρολίβανο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Τυλίγουμε τα παντζάρια, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 2 ώρες.

Όταν είναι έτοιμα και μαλακά τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα φτιάχνουμε σε σαλάτα με λευκό ξύδι, ελαιόλαδο και αλάτι.

Το ψήσιμο τους δίνει απίστευτη γεύση!

Δείτε επίσης

arni-patates-gastra

Αρνί με πατάτες στη γάστρα

Τρώγεται ζεστό τις Κυριακές με καλή παρέα και κρασί!

kotsia-xoirina

Κότσι χοιρινό στη γάστρα

Τόσο νόστιμο που θα γίνει το αγαπημένο σας!