mprousketes-skordo-laxanika

Ψητές μπρουσκέτες με σκόρδο και λαχανικά

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά,  Κόστος: 3€

ΥΛΙΚΑ :psita-laxanika-mprousketes
4 μεγάλες φέτες ψωμιού

2 κολοκυθάκια
1 μεγάλη ντομάτα
Άλειμμα σκόρδου
Ξηρό θυμάρι
Ξηρός βασιλικός
Αλάτι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τη ντομάτα σε μικρά καρέ.

Βάζουμε τα κομμένα λαχανικά μας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και αρωματίζουμε τα κολοκυθάκια με το θυμάρι και τις ντομάτες με το βασιλικό.

Ραντίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 °C για περίπου 20 λεπτά.

Βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο και βάζουμε στο ταψί νέο χαρτί ψησίματος, τις φέτες ψωμιού και από πάνω αλείφουμε το άλειμμα σκόρδου. Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά και λίγο ανθότυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 °C για περίπου 10-15 λεπτά.

Δείτε επίσης

pougakia-tou-boskou

Πουγκάκια του βοσκού

Όλη η φύση σε ένα πουγκί!

soufle-spanaki

Σουφλέ σπανάκι με φέτα

Ώρα για να φτιάξουμε το σπανάκι μας ένα ελαφρύ σουφλέ!