Άτομα: 6 – 8, Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρα και 40’, Χρόνος ψησίματος: 50’, Κόστος: 4 €
ΥΛΙΚΑ :
500 γρ αλεύρι (προτιμήστε αυτό που φτιάχνουμε τσουρέκια)
250 ml γάλα χλιαρό
1 κουβερτούρα σε κομμάτια
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε πρώτα το χλιαρό γάλα, τα αυγά, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Αφού φουσκώσει, τη βάζουμε στον πάγκο μας, την ανοίγουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε από πάνω την κουβερτούρα την οποία έχουμε κομματιάσει με ένα μαχαίρι.
Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, τη βάζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα και την αφήνουμε και πάλι να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 50 λεπτά.