rakito-cocktail-agios-bar

Κρητικό κοκτέιλ με τσικουδιά “Ρακίτο”

Υλικά:
8 φύλλα δυόσμου
50ml τσικουδιά
1/2 λάϊμ κομμένο στα 4
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
20ml σιρόπι μελιού
20ml σόδα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ποτήρι το λάιμ και το σιρόπι μελιού και τα λιώνουμε με ένα γουδοχέρι (muddle).

Γεμίζουμε το ποτήρι μας με τριμμένο πάγο, προσθέτουμε την τσικουδιά και το δυόσμο.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη σόδα.

Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

 

Τη συνταγή μας έδωσε ο bartender-mixologist Μιχάλης Σουριδάκης (Άγιος bar, Παλαιόχωρα Χανίων)