Ρεβίθια στο πήλινο με δεντρολίβανο και λεμόνι

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 15’ , Χρόνος ψησίματος: 2,5 ώρες , Κόστος: 5 €

ΥΛΙΚΑ :
400 γρ ρεθύθια
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη
Χυμός από ένα λεμόνι
Δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό.

Τη μέρα που θα μαγειρέψουμε τα ρεβίθια τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε μέσα σε ένα πήλινο σκεύος.

Προσθέτουμε τo κρεμμύδι αφού το έχουμε αλέσει, την πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια και το καρότο ψιλοκομμένο.

Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για περίπου 2,5 ώρες.

Δείτε επίσης

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!