Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5′ και 12 ώρες περίπου για το μούλιασμα, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 20′, Κόστος: 1€
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. ρεβύθια
1 κουτάλι της σούπας μαγειρική σόδα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν και να φουσκώσουν σε ένα μπολ με ζεστό νερό και τη μαγειρική σόδα.
Σουρώνουμε τα ρεβύθια, τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15′.
Μόλις περάσουν τα 15′, σουρώνουμε και ξεπλένουμε ξανά τα ρεβύθια. Τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα ρεβύθια. Ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα ρεβύθια να βράσουν σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν,δηλαδή για 1 ώρα περίπου.
Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε.