Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 2,50 €
ΥΛΙΚΑ :
1 ξερό κρεμμύδι
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 καρότο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ρύζι (για ριζότο)
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και το καρότο και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας μέσα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, σταδιακά ρίχνουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι απορροφήσει το νερό, τότε ρίχνουμε και πάλι νερό μέχρι να γίνει το ρύζι και να δέσει το ριζότο.
Όταν έχει σχεδόν γίνει το ρύζι, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.