Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 5,50 €
ΥΛΙΚΑ :
1 ξερό κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι λευκό (για ριζότο)
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 σφηνάκι ούζο
1 τόνο καπνιστό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
Ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε μικρά καρέ και τέλος καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά μέσα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε μόνο το λάδι από την κονσέρβα του τόνου και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, το αλάτι, το πιπέρι και σταδιακά ρίχνουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Όταν το ρύζι απορροφήσει το νερό, τότε ρίχνουμε και πάλι νερό μέχρι να γίνει το ρύζι και να δέσει το ριζότο. Όταν έχει σχεδόν γίνει το ρύζι, προσθέτουμε τον καπνιστό τόνο, το φρέσκο βούτυρο και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό με φρεσκοκομμένο άνηθο.