Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 5,00 €
ΥΛΙΚΑ :
2 ξερά κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρότα
250 γρ μανιτάρια πλευρώτους
2 κολοκυθάκια
Μερικά φύλλα λάχανου
1 ποτήρι του νερού ρύζι basmati
2 ποτήρια του νερού… νερό ζεστό
Χυμός από ½ λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κόλιανδρο τριμμένο
Αρωματικό ελαιόλαδο τρούφας
Λίγο κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα λαχανικά μας: τα ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα καρότα σε μικρά καρέ, τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, τα κολοκυθάκια σε μικρά καρέ και το λάχανο ψιλοκομμένο.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας για να σοταριστούν ελαφρώς και να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιαδρο, το χυμό λεμονιού, το ρύζι και το νερό. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό.
Σερβίρουμε με κουρκουμά και λάδι τρούφας.