Άτομα: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
500γρ. φακές ψιλές
250γρ. τοματίνια
100γρ. φέτα
6 φιλέτα ξυδάτο γαύρο
1 κρεμμυδι ξερό ψιλοκομμένο
100ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 λεμόνι (το χυμό του)
1 φύλλο Δάφνη
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
λευκό ξύδι
Bήμα 1: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε τις φακές με λίγο ξύδι και το δαφνόφυλλο για 45 λεπτά.
Bήμα 2: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Bήμα 3: Όταν βράσουν οι φακές, τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Bήμα 4: Κόβετε τα τοματίνια στη μέση, τα αναμιγνύετε με τις φακές, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την τριμμένη φέτα, το λαδολέμονο και τα φιλέτα του γαύρου.