Σαλάτα με φασόλια, μανιτάρια portobello και σάλτσα μαϊντανού.

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας:15’, Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά, Κόστος: 6,00 €

ΥΛΙΚΑ :
250 γρ βρασμένα φασόλια
2 ντομάτες
4-5 μανιτάρια Portobello
15-20 ελιές

Για την σάλτσα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
Χυμό από ½ λεμόνι μεγάλο (ή 1 μικρό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά.

Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τα βρασμένα φασόλια, τις ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ, τις ελιές ψιλοκομμένες (χωρίς κουκούτσι) και τα ψημένα μανιτάρια.

Στο μπλέντερ αναμιγνύουμε το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα μαϊντανού και σερβίρουμε!

Δείτε επίσης

kotsia-xoirina

Κότσι χοιρινό στη γάστρα

Τόσο νόστιμο που θα γίνει το αγαπημένο σας!

salata-finokio

Σαλάτα με φινόκιο, μήλο και σος με πετιμέζι

Αυτή η σαλάτα έχει πλούσια γεύση και άρωμα!