Άτομα:4-6, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Κόστος:4,50 €
ΥΛΙΚΑ:
5 φλιτζάνια του τσαγιού φασόλια βρασμένα
1 ξερό κρεμμύδι
½ ματσάκι μαϊντανό
1 τόνο καπνιστό Τράτα
1 ντομάτα
7 πράσινες ελιές
Αλάτι
Πιπέρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμός από ένα λεμόνι
3 κουταλιές μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμιγνύουμε με το μιξεράκι του καφέ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα ώστε να γίνουν μία δεμένη σάλτσα.
Βάζουμε τα βρασμένα φασόλια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους και τις ελιές σε κομμάτια (χωρίς τα κουκούτσια).
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τόνο από μία συσκευασία τόνο καπνιστό Τράτα, προσθέτοντας και το λάδι που έχει η κονσέρβα. Αλατοπιπερώνουμε και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.