Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Κόστος : 5 €
ΥΛΙΚΑ :
2 ρίζες φινόκιο
1 μήλο
1 καρότο
Λίγα cranberries
Λίγα χοντροσπασμένα καρύδια
Για την σος πετιμέζι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το φινόκιο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες (όπως το λάχανο) και το βάζουμε σε μία σαλατιέρα. Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες με τον αποφλοιωτή και το μήλο σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα μαζί με τα καρύδια και τα cranberries.
Για να φτιάξουμε τη σος ρίχνουμε σε ένα ποτήρι το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το μπαλσάμικο και το αλάτι και τα χτυπάμε με τη μηχανή του φραπέ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε.