prasini-salata-kotopoylo-giaourti

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και σος γιαουρτιού

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Χρόνος ψησίματος: 30’, Κόστος: 4,00 €

ΥΛΙΚΑ :
1 στήθος κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
½ μαρούλι
½ λάχανο iceberg
Για τη σος:
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε ώστε να γίνει φιλέτο (περίπου 2 εκ. πάχος).

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι και κάρυ και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 30 – 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο σας, αλλά και με το μέγεθος του φιλέτου κοτόπουλο). Θέλουμε να είναι καλοψημένο, αλλά και ζουμερό.

Πλένουμε το μαρούλι και το λάχανο, τα στραγγίζουμε από το νερό, τα κόβουμε με τα χέρια μας σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στη σαλατιέρα.

Από πάνω βάζουμε το ψημένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες.

Για να ετοιμάσουμε τη σος, ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και τα αναμιγνύουμε καλά με το σύρμα.

Τέλος, περιχύνουμε με τη σος γιαουρτιού τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης

mpoiftekia-vromi-giaourti

Μπιφτέκια με γιαούρτι και βρώμη

Αντικαταστήστε τη φρυγανιά με βρώμη!

mpiskota-vromi-stafides

Μπισκότα βρώμης με γιαούρτι, φουντούκια και σταφίδες

Νόστιμα και υγιεινά μπισκότα γεμάτα ενέργεια!