Άτομα:4-6, Χρόνος προετοιμασίας:30’, Κόστος: 6,00 €
ΥΛΙΚΑ :
1 στήθος κοτόπουλο
1 μαρούλι
1 αγγούρι
100 γρ γραβιέρα Κρήτης
15 ρώγες σταφύλι
Για τη σος:
220 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 -3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυμό ½ λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια πλένουμε το μαρούλι, το στραγγίζουμε από τα νερά, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε μέσα σε μία σαλατιέρα. Πλένουμε το αγγούρι και με έναν αποφλοιωτή φτιάχνουμε φλούδες αγγουριού και τις ρίχνουμε στη σαλατιέρα. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες.
Για να ετοιμάσουμε την σος, ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα αναμιγνύουμε καλά με το σύρμα.
Τέλος περιχύνουμε με τη σος γιαουρτιού τη σαλάτα, ρίχνουμε τη τριμμένη γραβιέρα και τα σταφύλια και σερβίρουμε.