Άτομα: 4-6. Χρόνος προετοιμασίας: 30′, Κόστος: 7€
ΥΛΙΚΑ:
½ λάχανο
10 φέτες ζαμπόν μπούτι
160 γρ. τυρί gouda
2 αυγά βρασμένα
10 ντοματίνια
1 αραβική πίτα (προαιρετικά)
Για τη σως:
200 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου και κόβουμε το μισό για να το χρησιμοποιήσουμε για τη σαλάτα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το λάχανο σε πολύ λεπτές λωρίδες και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το ζαμπόν και το gouda σε κυβάκια, τα αυγά και τα ντοματίνια (τα οποία προηγουμένως έχουμε πλύνει καλά) σε τέσσερα κομμάτια, τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά για τη σως και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη σως μέσα στο μπολ με το λάχανο και ανακατεύουμε για πάει παντού η σως.
Σερβίρουμε τη σαλάτα μας σε μία σαλατιέρα αφού πρώτα στρώσουμε μια αραβική πίτα.